Vakantiehuisje in de Ardennen.

Wilt u er ook even lekker tussenuit ? www.belgardennen.nl

       

 

 
 

HomeHuisOmgevingGastenboekHuurprijzenFoto'sFilmsWeersverwachting ArdennenActiviteiten in de buurtSportieve activiteiten!Reserveringen overzichtDurbuy linksVogelvlucht via Google mapsContact

 

 

 
Het kleine stadje, dat tussen de Ourthe en een rotswand zit ingeklemd, heeft meer Europese dimensie dan je op het eerste gezicht zou denken. Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Japan dragen elk op hun manier Durbuy een warm hart toe. En elk jaar duiken meer nationaliteiten op.
Het oude hart van de stad ("la vieille ville") is een niet te missen uniek plekje. Een korte wandeling door het doolhof van middeleeuwse steegjes heeft een charme die geen toerist onberoerd zal laten.

Door zijn strategische ligging aan de grens van de provincie Luxemburg had Durbuy tot de 14° eeuw een belangrijke functie in een verdedigingswal die zich uitstrekte tot La Roche. De kleine stad was daar goed voor uitgerust: belangrijke stadswallen, een kasteel op een steile rots in een meander van de Ourthe.

 

Durbuy verwierf het statuut van stad in 1331, niet zozeer omdat het een belangrijke of grote stad was, dan wel omwille van het belang als commercieel en juridisch centrum.

Aan de ingang van de stad, net voorbij de oude brug over de Ourthe, bevindt zich het 11°-eeuwse kasteel van de graven d'Ursel. De familie d'Ursel herbouwde het kasteel in de 17° eeuw op de ruines van de oude feodale burcht.
Verder zijn ook de Sint-Niklaaskerk uit de 17° en 18° eeuw (doopvont uit de 16° eeuw) en het oude klooster van de Récollets een bezoek waard.

In een zeer homogeen en pittoresk geheel van oude huizen valt de oude graanhal met zijn schitterende vakwerkgevel op. De eerste geschreven vermelding van dit gebouw dateert uit 1380. Het diende voornamelijk als gerechtsgebouw en zetel van de stadsadministratie. Het huidige gebouw, dat stamt uit de 16° eeuw en herbouwd werd in de 18°eeuw, wordt op dit ogenblik opgeknapt.

 

 

 
 

 

© Belgardennen.nl - Alle rechten voorbehouden  / Webdesigner I Klein.